Duke shfletuar "Thenie filozofike"
Aug 14, 2012 - Thenie filozofike    Ska komente

Grada e qytetërisë dhe e moralit të një populli kuptohet nga këngët dhe lojërat e tij

Aug 13, 2012 - Thenie filozofike    Ska komente

Gabimi i atij që punon me dëshirë dhe endje, është më i mirë se të qëlluarit e atij që punon pa dashur

Aug 10, 2012 - Thenie filozofike    Ska komente

Miqësia është si drita e shkrepëtimës; sa më i errët të jetë vendi, aq më shumë ndriçon

Aug 8, 2012 - Thenie filozofike    Ska komente

S’ka njeri të pafajshëm në botë; i mëncuri nuk i thotë djalit mos gabo, por e këshillon të gabojë sa më pak

Aug 7, 2012 - Thenie filozofike    Ska komente

Bota është një shesh i ekspozuar shiut dhe erës; ai që në këtë shesh e ruan dritën e përpjekjes e të kuptimit dhe nuk e shuan, është filozof i vërtetë

Aug 6, 2012 - Thenie filozofike    Ska komente

Ajo që qeveris botën nuk është as forca, as ligji, por është mirësjellja dhe edukata

Pages:«1234»